Verzameldrang

Verzameldrang

Wanneer iemand zegt dat hij spullen weg gaat gooien, dan gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen; wat, hoe, waar, wanneer? Mijn hersenen beginnen op volle toeren te draaien.

"Ja maar, dat kan je toch naar de kringloop brengen?" zeg ik dan, of "je kan het toch in de kledingbak bij de supermarkt gooien?" probeer ik. Maar eigenlijk bedoel ik : "mag ik er eerst nog even lekker doorheen snuffelen om te kijken of er nog iets moois tussenzit?" Wie weet zit net dat ene mooie vintage pronkstuk er tussen of vind ik een geweldige bloemenrok die me fantastisch staat.

Zo gingen opa&oma afgelopen jaar verhuizen. Jaaaaaa leuk, opa&oma ruimen op. Niet alles kan mee naar hun nieuwe kleinere huis.  Wat zou er allemaal voor moois tevoorschijn komen uit kastjes, lades en andere hoekjes? Opa & oma zijn zeker niet van de weggooi generatie :)   Bloemige versleten handdoeken, handgemaakte kleedjes door oma's zus, vintage bloempotten, ik sleepte gewillig alles mee naar huis. Langzaam stapelde alles zich op, totdat mijn huis ook vol stond met alle spullen die ze wegdeden.

En ja, dat heb ik zelf gedaan. Ik had zelf alles meegenomen. Om thuis rustig uit te gaan zoeken, te gaan sorteren en te gaan verkopen op de rommelmarkt. Een keer.

Het grappige is wel altijd, wanneer iemand iets nodig heeft, ik, door deze verzameldrang, het vaak nog wel ergens heb liggen, hangen of staan. Een stoel, een kattenmand, de juiste kleur bloempot, u roept maar. En zo niet, dan zorg ik er wel voor dat ik het via marktplaats koop of bij de kringloop goedkoop op de kop kan tikken. En vaak heeft de kringloop nog veel meer leuke dingen, dan alleen hetgene waar ik naar op zoek ben :-)

Maar waar komt dat toch vandaan? De drang van het schumen, het verzamelen, het bewaren en het zeker niet weggooien? 

 

Mijn moeder zegt dat ik het van mijn vader heb. Maar stiekem kan mijn moeder er ook wat van. Mijn vader komt door zijn beroep veel bij mensen thuis.  Wanneer klanten spullen weg gooien, neemt hij het vaak mee naar huis.  Maar ook langs de weg vindt hij spullen, of  in de vuilnisbak, in Nederland of over de grens, het maakt hem niet uit. Diverse items hebben de weg mee naar huis al gevonden. 

Hoewel mijn moeder hier niet altijd blij mee is, doet ze net zo hard mee. Ze hangt dan nog net niet in de vuilnisbak, maar kringloopt ook heel wat af, verkoopt haar kleding aan een 2e hands winkel en marktplaats is haar ook zeker niet onbekend.

Dus tja, het zit me gewoon in de genen. Ik rommel en struin gewoon verder. En blijf lekker opruimen in huis, daar komt toch nooit een eind aan...

Liefs Tres 

Terug naar blog